26 januari 2017
Korte Vijverberg 2, 2513 AB Den Haag, Nederland
Deadline is voor ieder het een en het eigen. In de vierdaagse expositie Deadline is werk te zien van verschillende hedendaagse kunstenaars die ieder op zijn eigen wijze naar de term Deadline kijkt. Tijdens de expositie zullen er performances te zien zijn die je oogballen prikkelen en andere beeldende werken die je je dagelijkse sleur laten bevragen. Kom langs en laat je even afleiden van je eigen deadlines. De opening zal 26 januari 2017 plaatsvinden van 19:00 tot 21:30 uur, hoop je daar te zien! De rest van de dagen ben je meer dan welkom van 11:00 tot 17:00 uur.
Het woord deadline komt uit het Engels, en betekent "bewegingloze lijn": de onbeweeglijkheid van de tijdslimiet wordt hiermee benadrukt. 
Een andere verklaring is onstaan in de 19e eeuw in het gevangeniswezen. Gevangenissen en gevangenkampen waren toendertijd slecht beveiligd, en ontsnappings-pogingen kwamen vaak voor. Daarom werd een 'deadline' op de grond geverfd: wie hier overheen ging, werd doodgeschoten. 
De term werd later overgenomen door de economische sector: het werk mag niet tot na de einddatum voortduren, gebeurt dit toch, dan zijn er consequenties aan verbonden.
Deelnemende kunstenaars:
Marilou Klapwijk, Jelle Kos, Gordon Meuleman, Sophia den Breems, Guus Timmerman, Irene van Aarle, Merlot Lucille Bos, Belinda van Booma, Rinze Lich
Curator:
Charlotte de Goey
Organisatie:
Marjolein van Heiningen 
Charlotte de Goey
Mede mogelijk gemaakt door: Anna Vastgoed & Cultuur

Back to Top